De omgeving

Verken de omgeving

De basis voor een heerlijke vakantie is natuurlijk uw accommodatie. Villa Alphan zal u omarmen met zijn comfort, luxe uitstraling, privacy en verrassende plekjes in de villa en op het grote terras. Vanaf de haven in Kusadasi vaart u in iets meer dan een uur naar het Griekse eiland Samos. Voor een dag bent u even in een heel andere wereld. Turkije heeft zijn eigen sfeer, geur en charme en Griekenland heeft dat zeker ook. Ervaar het zelf!

Ephesus


Een bezoek aan Efese wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van uw reis. De ruïnes bevatten onder meer overblijfselen van een theater, gymnasium, agora, baden en een bibliotheek en zijn zo goed bewaard gebleven dat u een ongekend goed beeld krijgt van een antieke stad. Volgens de overlevering bracht apostel Johannes Maria naar Efese na de dood van Jezus en bracht zij hier haar laatste dagen door. Deze stad is een van de centra van het toerisme in Turkije. Hier vindt u heerlijke terrassen, leuke markten en een fantastische baai waar veel schepen aanmeren. In de omgeving zijn een paar levendige stranden zoals Silver Beach, Long Beach en Ladies Beach.

Golfen

Werken aan uw pitch of uw kwaliteiten op the green verbeteren? Kusadasi Golf & Spa Resort ligt op slechts 2,5 km van uw villa en is daarmee uitstekend bereikbaar. Het golfcomplex is nieuw en modern en al golfend geniet u van een fantastisch uitzicht. Een prachtig woest natuurgebied met valleien, kloven en bergtoppen waar u heerlijk kunt wandelen. Het park wordt doorkruist door kleine bergstroompjes en de vegetatie en verscheidenheid aan diersoorten is erg rijk. Maar het park trekt de meeste bezoekers vanwege de prachtige zand- en kiezelstranden en het kristalheldere water. Vanaf de weg langs de kust kunt met uw auto tot aan het strand rijden. Op slechts 500 meter van de villa ligt het dorp Yaylaköy. Hier vindt u een inkijkje in het Turkse leven, maar ook restaurants, een bakker, slager en andere lokale winkels voor uw dagelijkse benodigdheden. Villa Alphan maakt onderdeel uit van het kleinschalige en exclusief villa resort Izarra Saray dat is ontwikkeld door de Nederlandse projectontwikkelaar Blees Estates. Het ligt op een privé terrein en de verhuur van de villa’s wordt ondersteund door de betrouwbare beheerder en zijn vrouw die op het resort wonen. Zij verzorgen ook de sleutels en de schoonmaak van de villa’s. Villa Alphan is eigendom van een Nederlandse familie.


Kusadasi

En dagje flaneren? Dan zit u goed in Kusdasi. De grootste stad in de buurt van Villa Alphan is Söke. Toeristisch vrij onbekend, maar in Söke kunt u geweldig shoppen in een van de outlet centra zoals het Novada Outlet Söke. En voor de kleintjes is er Alora Masal Parki waar uw kind onder andere met Sneeuwwitje en de zeven dwergen of de Flintstones op de foto kan.Vanaf beide luchthavens is het ongeveer een uur rijden naar Villa Alphen. U kunt dus kiezen uit twee luchthavens voor het boeken van een vlucht. Dat geeft u meer flexibiliteit en ruimte. Beide steden zijn bovendien grote toeristische trekpleisters waar u zich ongetwijfeld prima zult vermaken.

Bazaars

Een bezoek aan een bazaar is natuurlijk verplichte kost als je naar Turkije gaat. In Kusadasi heb je de keuze uit 2 bazaars; de Grand Bazaar en de Oriënt Bazaar. De Grand Bazaar van Kusadasi is één van de oudste en grootste in Turkije en werd van hout gebouwd in 461 door Sultan Mehmet II. Vandaag de dag is is het een koepelgebouw en een ommuurd terrein van ongeveer 200.000 vierkante meter; een wirwar van straatjes en steegjes met zo’n 5000 winkeltjes. De Oriënt Bazaar ligt dicht bij de haven en is een oosters winkelcentrum met kleine en grote winkeltjes.